Házasságkötő termek előtt álló luxus kocsis ügynökök csapnak le a szegény szerencsétlen ifjú párra, kéretlenül elkobozzák az induláshoz szükséges nászajándékokat a pakisztáni kiskutyák számára. Biztos, ami biztos hoznak egy-két kéretlen hajléktalant is dőzsölni a lakodalomba.

Nem dorgálás kedves Olvasó, de a tegnapi nagy port kavart bejegyzésem kommentjei alapján minimum ez lenne elvárható egy olyan esküvőn, ahol a nászajándék helyett az ifjú pár adományt kér egy számára fontos, általa önként választott szervezet számára.

Miért? Mert úgy érzi nincs másra szüksége vagy mert fontosnak gondolja, hogy egy olyan egyesületet vagy alapítványt támogasson, melynek a céljaival egyetért.

A hozzászólások alapján elég sötétnek látom az adományozási hajlandóságot Magyarországon. Úgy látom, hogy a civil szervezetek hibás kommunikációja és marketinges kampányai nagyban hozzájárulnak ehhez a képhez.

Viszont egyet kell értsek pozitívan értékelő olvasóimmal. Lehet ez az adományozási forma nem a Te pályád, de adtál már más formában jól működő szervezetnek 1 %-ot, önkéntes munkát, bármilyen adományt? Én sok olyan pozitív példát tudok, ahol jól használják, elszámolnak vele és még meg is köszönik Neked. Mert nem lenyúlni akarnak. Kinek érdemes? Bármilyen szervezetnek, legyen az óvodai, kórházi, kisgyermekeket, szegényeket, sportolókat vagy környzetvédelmet támogató egyesület, aki Neked szimpatikus.

Provokálni is szeretnélek! Mikor és hogyan adnál, mit vársz cserébe? Állítsuk össze az adománykérő szervezeteknek az adománykérés kisokosát! Szóval???

Nászajándék helyett adomány

 2011.01.20. 16:11

Gondoltál már rá, hogy Magyarországon is jól bevált nászajándék listádon egy szervezetet jelölj meg, hogy a számodra teljesen felesleges 6. edénykészlet helyett egy neked szimpatikus célt vagy szervezetet támogass? Kis hazánkban egyelőre kicsit furcsának tűnik a dolog, de Angliában ez már évek óta működik. Külön honlapok könnyítik meg az ajándékot kérők és adók dolgát, ahol egyszerűen átutalhatják a pénzt a fogadó szervezetnek. Ugye nem is rossz ötlet?

Itthoni nonprofit oldalakon is egyre több az ilyen jellegű adományozási lehetőség, ezt a szimpatikus lehetőséget szerintem bármelyik szervezetnek érdemes megvalósítani.

Kislányom teljesen bezsong a karácsonyi fényektől, ahogy ő hívja csillogó-villogóktól. Ennek kapcsán született az ötlet, hogy kis családunk egyik karácsonyi sétája az Angyalok erdejébe vezessen. Jó kis csemege volt, mind a családnak, mind a nonprofit kommunikáció és marketinggel foglalkozó édesanyának.

Mit is takar ez fantáziadús név?

Az Angyalok Erdeje a köz- és magánszféra közös, a szeretet ünnepére épülő kezdeményezése. 

A rendezvény keretében vállalkozások „fogadhattak örökbe” karácsonyfákat, hogy így népszerűsítsenek, támogassanak egy-egy alapítványt, jótékony szervezetet, közösséget, kórházat, templomot, iskolát, személyt vagy családot. A látogatók ingyenes kulturális eseményeken, koncerteken vehettek részt, és „jótékonysági verseny” keretében személyesen vagy SMS-ben szavazhattak a számukra legvonzóbb ügyekre. Szóval karácsony táján, nem csak a jó ügyekért folyamatosan cselekvő szervezetek, személyek, hanem egy kicsit az őket támogató cégek és magánemberek is angyalnak érezhették magukat.

A rendezvényről bővebben: www.angyalokerdeje.hu

Nekem miért tetszett?

Így ünnepek táján szeretek adni.

A "jó hírnév" gondozásának kiváló eszköze, mind vállalati, mind nonprofit oldalon.

Ötletes, látványos, nonprofit oldalon költséghatékony, céges oldalon is olcsóbb, mint a fizetett reklám.

Hol látnám még szívesen?

Kisvárosban lakom, a helyi szervezetek számára hasonló kiállítás bármilyen témában látványos és hasznos lenne. Szívesen megvalósítanám...

Megmutatom

 2010.11.08. 11:01

Ezen az oldalon a nonprofit szervezeteké a főszerep. Kommunikáció, pr és marketing tevékenységüket veszem górcső alá. Bemutatok, értékelek. Megmutatom mi érdekel...